"Genç Kâşifler Keşifte" Projesi Törenle Başladı

Bugün Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği binası önünde mehteran eşliğinde açılışı yapılan projeye, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Şahin Özcan, Proje Koordinatörü Seyfettin Zengin, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“Genç Kâşifler Keşifte” projesi açılış töreninde Çağrı Vakfı Başkanı Şahin Özcan açılış konuşması yaparken, Proje Koordinatörü Seyfettin Zengin de proje ile ilgili bilgi veren bir konuşma yaptı.


HEDEFİMİZ: MİLLİ DEĞERLERİNE BAĞLI GENÇLİK

Çorum Eğitim, Kültür ve Araştırma Derneği'nin kurulduğu günden itibaren ili ve ülkeyi müreffeh yarınlara taşıyacak çalışmalar yapma gayretinde olduğunu belirten Özcan, “Genç Kâşifler Keşifte” projesi ile de gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını-milletini seven bir gençlik olmasını hedeflediklerini söyledi. 

İl Müftülüğü, Hitit Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlarla protokol imzalayarak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özcan, kurum amirlerine teşekkür etti.


ÇORUM'DA BİR İLK

Proje Koordinatörü Seyfettin Zengin, “Genç Kâşifler Keşifte” projesi ile Çorum’da bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Zengin, projenin amacının evrensel ve insani değerlere sahip bireyler yetiştirmek, gençlere yaşadıkları coğrafyanın tarihsel sürecini yerinde tanıtmak, bilgi ve özgüven sahibi gençler yetiştirmek, olumlu tarih bilinci geliştirmek, gençlerin zararlı alışkanlıklardan kurtarılmasına yardımcı olmak, gençlerin tecrübelerinin artırılmasına katkı sağlamak, gençlerin sosyalleşme imkanı kazanmalarına yardımcı olmak ve gençlere birlikte yaşam, ortak şuur ve gelece güvenli bakış konularında yardımcı olmak olduğunu kaydetti.


Proje kapsamında gençlerin iki gün Çorum Müzesi'nde kazı ve tablet baskı eğitim alacaklarını, iki gün Eskiyapar kazı alanında katılımcıların kazı çalışmasına katılacaklarını belirten Zengin, "Bir gün Hitit yürüyüş yolunda bisiklet turu, iki gün bir gece kamp programı, iki gün Şapinuva kazı alanında kazı çalışması, bir gün İncesu'da tabiat yürüyüşü yapılacak" dedi.

300 öğrenci ve 5 öğretmenin arkeoloji alanında toplam 10 kazı çalışması, 10 kez tabiat yürüyüşü ve 10 kez de bisiklet turu yapmış olacaklarını ifade eden Zengin, 300 katılımcıya genç kazı ve çivi tablet hazırlama eğitimi katılım belgesinin verileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından mehteran ekibinin marşlardan oluşan verdiği konserde katılımcılara kokteyl verildi.